Po įnirtingos kovos 2016 metų Lietuvos ralio čempionu tapo latvis Janis Vorobjovas

benediktas-vanagas

Šeštadienį Druskininkų – Lazdijų apylinkėse vyko Lietuvos ralio čempionato finalas. Finaliniame „Rally Classic“ etape netrūko įtampos bei techninių gedimų, kurie vis koregavo turnyrinės lentelės lyderius. Po įnirtingos kovos paskutiniame čempionato etape triumfavo Benedikto Vanago ir Gretos Germanavičiūtės ekipažas, o 2016 m. Lietuvos ralio čempionu tapo J. Vorobjovo ir A. Zeibe ekipažas .

Finalinė kova paženklinta techniniais gedimais

Nuo pat finalinio etapo pradžios greičio ruožuose netrūko netikėtumų. Ralio favoritu laikytas, iki finalinės kovos turnyrinėje lentelėje 2 vietą užėmęs Martynas Samsonas dėl automobilio gedimo iš kovos pasitraukė dar po pirmojo greičio ruožo. M. Samsono ir M. Varžos ekipažas aplaužė savo BMW M3X automobilį ir nusprendė nebetęsti varžybų.

Ne ką mažiau įtampos sukūrė ir Vaidoto bei Žygimanto Žalų ekipažas, kuris iki pat finalo turnyrinėje lentelėje užėmė 1-ąją vietą. Pirmoje varžybų pusėje brolių ekipažas patyrė rimtų techninių problemų – nusimovė vairo traukė, dėl jos lenktynininkai nulėkė nuo kelio, prarado daug laiko ir viltis pakovoti dėl čempionų vardo.

Problemų su technika patyrė ir latvis Janis Vorobjovas.

Greičiausią tempą pirmojoje varžybų pusėje diktavo Benediktas Vanagas, jį vijosi Deivido Jociaus ir Donato Zvinevičiaus ekipažas. Nuo jų mažai atsiliko ir Giedrius Notkus su Daliumi Strižanu.

Naktinis greičio ruožas išsprendė didžiąją mįslę

Po naktinio greičio ruožo „Juoda naktis“ išaiškėjo didžioji intriga. Šiais metais „Rally Classic“ etapo nugalėtojais tapo B. Vanago ir G. Germanavičiūtės ekipažas, kuris nuo savo persekiotojų, D. Jociaus ir D. Zvicevičiaus, atsiplėšė per 30.4 sekundės.

„Karas baigėsi – laikas švęsti!“, – teigė Benediktas Vanagas, kuris neslėpė džiaugsmo sėkmingai baigta kova.

2016-ųjų metų Lietuvos ralio čempionais tapo latvių J. Vorobjovo ir A. Zeibe ekipažas, kuris paskutiniuose greičio ruožuose įnirtingai kovėsi su G. Notkaus ir D. Strižano ekipažu, kurie nuo nugalėtojų atsiliko 10 sekundžių ir bendroje etapo įskaitoje liko ketvirtais.

LRČ2 įskaitoje nugalėtoju tapo Gintautas Šlepikas ir Andrius Pivoras, kurie išpildė savo garsiai išsakytą svajonę patekti į TOP 5 „Rally Classic“ įskaitoje.

LRČ3 klasės favoritais tapo Jonas Pipiras ir Ričardas Baubinas. LRČ4 įskaitos nugalėtojai – Rokas Steponavičius ir Ernesta Globytė, o LRČ5 įskaitoje pirmą vietą užėmė Tomas Mickus ir Vytis Pauliukonis.

„Rally Classic“ Druskininkai-Lazdijai 2016 TOP 5:

  1. Benediktas Vanagas ir Greta Germanavičiūtė
  2. Deividas Jocius ir Donatas Zvicevičius
  3. Janis Vorobjovs ir Arturs Zeibe
  4. Giedrius Notkus ir Dalius Strižanas
  5. Gintautas Šlepikas ir Audrius Pivoras
Atgal