„Rally Classic“ Druskininkai nugalėtojai – broliai Žalos

Po dviejų dienų trilerio „Rally Classic“ Druskininkai 2015 finaliniame etape triumfavo broliai Žalos, tačiau jiems nepavyko taškais pasivyti 2015 metų Lietuvos ralio čempiono vardą užsitikrinusio Vytauto Švedo, kuris finišavo antras.Zalos_rally_classic Pirmąją „Rally Classic“ Druskininkai dieną išsidėstęs lyderių penktukas tokiu pat dideliu tempu pradėjo ir antrąją ralio dieną. Broliai Žalos laimėjo didžiąją daugumą greičio ruožų ir nepaliko dvejonių, kad Druskininkų trasas jie pažįsta itin gerai, o praėjusių metų laimėjimas nebuvo atsitiktinumas. Vaidotas ir Žygimantas Žala nuo savo persekiotojų atsiplėšė 1 min. 31 sek.

„Šįkart atidirbom už Tėvynę. Pernai mums pasisekė, o šiemet išvargom kiekvieną kilometrą. Jaučiamės nusipelnę pirmos vietos. Greit mynėm, bet ir sėkmės netrūko – buvo ir pavojingų situacijų. Druskininkai – visada sudėtingas ralis, minkštos sekcijos, yra ir dieninis ir naktinis greičio ruožai. Tai kažkas iš kito pasaulio. Kituose Lietuvos raliuose tokių dalykų nesutinki“, – džiaugiasi etapo nugalėtojas Vaidotas Žala.

IMG_0528

Antras finišavo Vytautas Švedas, kuris 6 greičio ruožus laikęsis 4 pozicijoje padidino tempą ir pakilo iki antros vietos „Rally Classic“ Druskininkai bei tapo 2015 – ųjų Lietuvos ralio čempionu.

„Šiemet Lietuvos ralio čempionais kartu su Žilvinu tapome jau 7 kartą. Vienu metu buvo net atsiradusi rutina, kai kasmet laimėdavome, o keli paskutiniai metai mums tapo ne tokie sėkmingi ir turėjome tenkintis antra pozicija galutinėje įskaitoje. Todėl šiandien tapimas čempionu yra labai saldus ir geras. Labai sveikinu Žilviną už tai, ką jis padarė ir kiek daug duoda komandai. Taip pat labai didelis dėkui mechanikams, kad jie paruošia automobilį, su kuriuo galima važiuoti greitai ir laimėti čempionatą. Mūsų nuotaika puiki ir gali net tekti šiek tiek nusižengti sportiniam režimui“, – dėkoja ir čempiono titulu džiaugiasi V. Švedas.

Už 2015 m. LARČ čempiono V. Švedo nugaros liko Deividas Jocius su Donatu Zvicevičiumi, kurie tapo „Rally Classic“ Druskininkai 2 varomų ratų klasės nugalėtojais. Ketvirtas – Ramūnas Čapkauskas su Tomu Šipkausku. Lyderių penketuką užbaigė Linas Vaškys su Laurynu Paškevičiumi.

IMG_0557

„Rally Classic“ Druskininkai 2015 TOP 5:

  1. Vaidotas Žala ir Žygimantas Žala
  2. Vytautas Švedas ir Žilvinas Sakalauskas
  3. Deividas Jocius ir Donatas Zvicevičius
  4. Ramūnas Čapkauskas ir Tomas Šipkauskas
  5. Linas Vaškys ir Laurynas Paškevičius

 

Atgal