Po įtemptos kovos 2018-ųjų Lietuvos ralio čempionu tapo Giedrius Notkus

Šeštadienį Druskininkų, Lazdijų ir Varėnos apylinkėse vyko Lietuvos automobilių ralio čempionato finalas – „Rally Classic“. Pagrindinė kova dėl 2018-ųjų ralio čempiono titulo vyko tarp trijų Lietuvos autosporto meistrų: Giedriaus Notkaus, Vaidoto Žalos ir Benedikto Vanago. Po paskutinio, sudėtingiausio naktinio greičio ruožo, paaiškėjo, kad greičiausias finaliniame etape buvo V. Žala, tačiau Lietuvos ralio čempiono titulą iškovojo G. Notkus.

 

Daugybės jėgų pareikalavusios trasos

Finaliniame Lietuvos ralio čempionate netrūko įtampos, techninių gedimų ir greitos sportininkų reakcijos pareikalavusių sprendimų. Iš viso sportininkų turėjo laukti 12 greičio ruožų, kurių bendra suma apytiksliai 105 kilometrai, tačiau varžybų metu ralio organizatoriai pranešė, kad 8 greičio ruožas, dėl susidariusių didžiulių provėžų, panaikinamas.

Vos tik prasidėjus raliui iš jo pasitraukė Manto Kutkos ir Mindaugo Vijeikio ekipažas, taip pat ir Nerijaus Malasevičiaus  ir Tado Rupeikio komanda. Ketvirtajame greičio ruože dėl išlūžusio galinio rato nemažai laiko prarado ir vienas iš čempionato lyderių laikytas Benedikto Vanago ir Mindaugo Čepulio ekipažas. Komanda po penktajame greičio ruože patirtos avarijos tęsti kovos dėl čempionų vardo nebegalėjo.

Septintajame greičio ruože ant stogo vertėsi Šarūno Aleknavičiaus ir Edvino Žulio ekipažas. Laimei, sužeidimų sportininkams pavyko išvengti.

Naktiniai greičio ruožai sudėliojo visus taškus

Likus kelioms dienoms iki Lietuvos automobilių ralio čempionato etapo rimtą avariją patyręs Giedriaus Notkaus ir Daliaus Strižano ekipažas galvojo nebegalėsiantys tęsti kovos dėl nugalėtojų titulo ir sėkmingai vainikuoti savo sezono. Laimei, sportininkams pagalbą pasiūlė Vytautas Požerinis, kuris komandai išnuomojo savo automobilį.

Finalinio etapo metu G. Notkus atviravo, kad su kitu automobiliu važiuoti gana sunku, jis šiek tiek silpnesnis, o prie to priprasti ekipažas neturėjo pakankamai daug laiko. Visgi, tai nesutrukdė sportininkams pademonstruoti puikių rezultatų – viso finalinio etapo metu G. Notkus ir D. Strižanas važiavo stabiliai, pirmajame trejetuke.

Viso finalinio etapo metu užtikrintai pirmavo Vaidoto Žalos ir Andrio Malnieks ekipažas, kurie ir tapo „Rally Classic“ nugalėtojais, tačiau iki 2018-ųjų metų Lietuvos ralio čempionų titulo jiems pritrūko taško. Susumavus sezono rezultatus, nugalėtojais paskelbtas Giedriaus Notkaus ir Daliaus Strižano ekipažas.

 

Atgal